Отчетено е бързо увеличаващо се разпространение на вируса и в училищата

Увеличава се заболеваемостта с COVID-19 сред децата и младежите. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той обясни, че хоспитализираните деца до 18-годишна възраст с доказан COVID-19 са общо 56, от които до 1 година са 14 деца, от 1 до 3 години са 9, от 4 до 10 години - 9, а останалите деца са на възраст до 18 години.

„Няма риск за живота на нито едно от децата, но отчитаме подмладяване на гражданите, които постъпват в лечебните заведения – нещо, което преди не се наблюдаваше“, изтъкна здравният министър.

Бебета с COVID-19 са настанени в болниците в Бургас

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев информира, че в последните дни е отчетено бързо увеличаващо се разпространение на вируса и в училищата.

„В 18 области на страната, по данни на Националната информационна система, има средна заболеваемост над 300 души на 100 000. Там сме препоръчали на началниците на регионалните управления, като участници в областните кризисни щабове, да подкрепят решенията за преминаване в обучение в електронна среда за срок от минимум 2 седмици на учениците от 5 до 12 клас. На този етап това е разумното решение“, заяви образователният министър.

Вълчев докладва, че има готовност всяка една паралелка в страната да премине в електронно обучение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК