При акцията е открито и голямо количество марихуана

Депо за разпространение на наркотици разбиха антимафиоти във Велико Търново. При акцията е открито и голямо количество марихуана. Задържаните са четирима души.

Мащабната акцията започва преди няколко дни. Претърсени са адреси в областите София, Благоевград, Пловдив и Велико Търново. В жилище в старата столица е намерено и голямо количество марихуана.
 
„Може да се каже, че адресът във Велико Търново е нещо, като депо за разпределение на марихуаната”, заяви Димитър Машов – директор на ОД на МВР – Велико Търново.

В апартамента са живеели двама души, а блокът се намира точно под Пътна полиция – Велико Търново.

В жилищната кооперация живеят предимно млади семейства и никой от тях не е виждал и чувал дилърите.

Депото във Велико Търново е съхранявало дрога, която се е разпространявала по всички точки на страната ни. Намереното количество е над 20 килограма.

„Всичко става след сделка за наркотици, като след сделката е задържано лицето, в което е установено голямото количество марихуана – 21 кг. Задържани са три лица на територията на град София – „Студентски град”, каза още Димитър Машов.
 
Наложило се е четвъртият арестуван по разследването да бъде преследван от полицията.
На четиримата задържани са повдигнати обвинения за притежание и разпространение на наркотици.

„Оценката на заловеното количество наркотично вещество възлиза на над 126 хиляди лева. Всички лица са задържани за срок от 72 часа по НПК”, заяви Цани Попов – зам.-окръжен прокурор на Велико Търново.

Предстои да им бъде поискан постоянен арест от съда. Ако се докаже вината им, предвиденото наказание в закона е от 5 до 15 години затвор и солидни парични глоби.