Според потърпевшите посегателствата са системни

В "Дръжте крадеца" ви показваме двама мъже, които разбиват вендинг автомати в Бургас. С нас се свързаха потърпевшите. Според тях посегателствата са системни. 

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Разбиха 10 вендинг машини в Бургас

„На 10 март сутринта ни се обадиха наши колеги, че единият ни кафеавтомат е разбит и по него има материални щети. След като го оправихме, отидохме при другия и открихме, че и той е разбит”, разказва една от собственичките – Алекс.

Това се случва за втори път в рамките на няколко месеца, добавя нейният партньор Андрей. Заради набезите те поставят видеонаблюдение. Камерите са заснели действията на крадците. Те счупили няколко пластмасови елемента, за да извадят с ръка монетите от машината.

„Дръжте крадеца”: Жена задигна икони от храм (ВИДЕО)

„Не е имало обаче никакви пари, тъй като ние всяка вечер обслужваме машините и ги изпразваме. Навярно обаче други колеги са били обрани”, каза още Андрей.

Потърпевшите са подали сигнал в полицията, откъдето ги информират, че това е шести сигнал за подобен инцидент в рамките на деня. Лицата, заснети от охранителните камери, са познати на органите на реда. Видеото е публикувано и в социалните мрежи с цел да се разпространи и въпросните лица да бъдат открити по-лесно. От ОДМВР-Бургас заявиха за „Здравей, България”, че се работи по случая и вече има заподозрерни.