Лидерът на партията смята, че ще получи необходимата електорална подкрепа на изборите

„Смятам, че в политиката не трябва да се очаква някой да говори срещу някого с лични нападки. Трябва да се говори политически и да се даде алтернатива. Затова ние бяхме първата политическа сила, която започна да представя своите секторни политики. Предлагаме съответните управленски решения, и тези, които са достатъчно информирани, припознаха „Републиканци за България” като партия, която спазва последователно евроатлантическите ценности и говори за политики, свързани с център дясно”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

Коя партия с кой номер в бюлетината ще се яви на вота? (ВИДЕО)

Той смята, че ще получи необходимата електорална подкрепа и партията му ще стане политическа сила, която ще бъде незаобиколим фактор.

„Уверявам ви, че това, което правим и което сме изградили през последните месеци, е цялостно хоризонтално покритие на политическа партия „Републиканци за България”. За разлика от някои други формации, нашите кандидати и водачи на листи са достатъчно успели хора във всички области, в които са работили професионално”, каза още лидерът на партията.

Той даде заявка за участие в управлението, като подчерта, че целта на формацията му е реализирането на реформи, които имат пряко отношение към подобряването на жизнения стандарт на гражданите.

Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент

„Има червена линия – това е БСП, с които се разминаваме чисто идеологически. ДПС и ГЕРБ са едно цяло, така че не искам да говоря конкретно. В момента знам къде е червената линия. По-добре да запазиш своята идентичност и да говориш принципни неща, а не след като преминат изборите, да престъпиш принципите, които си лансирал”, смята Цветанов. Той добави, че не иска да бъде въвлечен в общ знаменател, с който ще се продължи непрозрачното харчене на пари и липса на политики, с които да се подпомага средният и малкият бизнес.

Политикът е на мнение, че извънпарламентарните сили заявяват, че искат да бъдат алтернатива. Той смята, че може да се водят разговори и при препокриване на част от управленските акценти, да се намери консенсус.

„Искаме да има много ясна политика относно лидерската позиция на страната ни в региона, в който се намираме. Смятам, че в момента по-важният акцент е да можем да възстановим парламентаризма”, добави той.

Относно ГЕРБ, Цветанов смята, че след напускането му, подходът на партията към електората се е сменил. За пример той даде местните избори през 2019 г., при които той вече не беше член на партията.

Целия разговор с Цветан Цветанов гледайте във видеото.