Жертвата била ограбена

68-годишна жена от село Цани Гинчево е починала, след като е станала жертва на грабеж, придружен с побой. Случаят е от събота сутринта, а информация беше изнесена днес от полицията и прокуратурата.

Трима пребиха и ограбиха 92-годишна жена и социалния ѝ асистент (СНИМКИ+ВИДЕО)

Съсед на жената я намерил в безпомощно състояние и подал сигнал на телефон 112. Пострадалата е откарана в шуменската болница с множество фрактури от побой, нанесен с дървена цепеница. Жената е разпознала нападателя, който живее близо до дома ѝ, обяви директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим.

„В рамките на два-три часа е установен и задържан - 25-годишен мъж от село Цани Гинчево. Той не е криминално проявен. Има данни, че е употребявал наркотици. Тя е посочила името на извършителя, но паралелно с това нашите служители, без да знаят това, са задържали същия човек", обясни директорът на полицията.

Зверско убийство в Хасково: Какви са версиите?

Първоначално нападателят е обвинен в грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. В сряда вечерта обаче пострадалата е починала в болницата. „Това ще наложи преквалифициране на деянието”, уточни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Източник: БНР