Той призова хората да последват примера му

Британският премиер Борис Джонсън получи днес първата си доза от ваксината на AstraZeneca и призова хората да последват примера му, като каза, че „нищо не е усетил”, предаде Ройтерс.

56-годишният Джонсън бе ваксиниран в същата болница, където миналата година лежа в интензивно отделение в тежко състояние, след като се бе заразил с коронавируса. Впоследствие той сподели, че се е чувствал толкова зле, че имало планове как да бъде съобщено за смъртта му.

Възобновиха ваксинациите с AstraZeneca в Европа

„Буквално не усетих нищо. Беше много добре, много бързо”, каза днес Джонсън след инжекцията в лондонската болница „Сейнт Томас”.

 

„Когато всеки от вас бъде уведомен да отиде да се ваксинира, моля ви отидете и го направете. Това е най-доброто нещо за вас, най-доброто нещо за вашето семейство и всички останали”, каза британският премиер

Борис Джонсън бе ваксиниран в деня, когато европейските държави подновиха използването на ваксината на AstraZeneca, след като лекарственият регулатор на ЕС постанови, че ползите от тази ваксина надвишават всички рискове.

Редица държави подновяват ваксинирането с AstraZeneca

 

Британските здравни власти обявиха днес, че за едно денонощие в Обединеното кралство са били поставени рекордните 660 276 дози. Рекордът за поставяне на първа или втора доза идва по време когато страната наближава момента, в който половината от възрастното население ще е получило поне една доза от ваксината. По официални данни 26 264 000 британски поданици са получили първа доза от ваксината, а 2 011 000 са получили и двете дози.

Световен лидер по ваксинация на населението е Израел, следван от Обединените арабски емирства, Чили и Великобритания. Инвеститорите следят внимателно чия икономика ще се възстанови най-бързо, отбелязва Ройтерс.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА