Половината от преподавателите отказват ваксинция

"Директорите на училища даваме най-доброто, което се изисква от нас. Колкото са по-големи учениците, толкова е по-успешно обучението, по-малките по-трудно постигат резултати при дистанционното обучение", това заяви в п редаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Асен Александров, директор на 51 СУ "Елисавета Багряна".

Той сподели още, че няма разлика от други години заболяемостта от всякакви болести при учениците.

Директорът каза още, че има и родители, които не пускат децата си на училище, защото не искат те да бъдат в контакт, а в СУ "Елисавета Багряна" 1/3 от учителите са ваксинирани.

Той допълни, че за пропусналите материал ученици има допълнителни часове, а освен това  учениците са се научили да работят малко по-самостоятелно.

"Учениците нямат нито един изпуснат ден, драма няма, тя е в главите на хората. В тази ситуация децата ще придобият умението да учат самостоятелно, те трябва да са отговорни", категоричен бе учителят.

В предаването д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" заяви, че не е правилно всички деца да учат дистанционно.

"Обучението, взпитанието и социализацията са особено важни за най-малките ученици и от тази гледна точка това не беше най-правилното политическо решение", убеден е той.

Синдикалистът изрази прогноза, че до месец-два ще се работи в нормален учебен процес.

Също така за него би било добре 1 и 2 април да са част от пролетната ваканция и да са неучебни.

Той бе категоричен, че организацията в училищата е много добра и няма да има пропуски в обучението.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.