Новината за кончината на актрисата съкруши родните артисти и политици

България се сбогува с Царицата на смеха - Татяна Лолова. Новината за кончината на актрисата съкруши родните артисти и политици.

Отиде си великата Татяна Лолова

Съболезнования изказаха от Съюза на българските артисти.

Сбогом, Таня! Сърцата ни са на парчета 🖤🖤🖤

Публикувахте от Съюз на артистите в България / Union of Bulgarian Actors в Вторник, 23 март 2021 г.

Сред сбогувалите се в социалните мрежи са депутатът от ГЕРБ Тома Биков, премиерът Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов, депутатът от БСП Нона Йотова, както и лидерът на левицата - Корнелия Нинова.

Една от най-великите! Сбогом!

Публикувахте от Toma Bikov в Вторник, 23 март 2021 г.

"Още една звезда в небето... Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова! Съболезнования на семейството и близките", написа Борисов във Facebook. 

Още една звезда в небето... Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова! Съболезнования на семейството и близките.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 23 март 2021 г.

"Не, не може да се приеме лесно отлитането на такъв човек! Много, много ми е мъчно. Сбогом, Танче!", написа Нона Йотова.

Тъкмо исках да напиша нещо хубаво и видях, че Таня си е отишла! Не, не може да се приеме лесно отлитането на такъв човек! Много, много ми е мъчно. Сбогом, Танче!

Публикувахте от Nona Yotova в Вторник, 23 март 2021 г.


"Загубихме талант, доброта и човещина, събрани ведно в Татяна Лолова.  Поклон пред паметта на една голяма българка", написа Нинова.

Загубихме талант, доброта и човещина, събрани ведно в Татяна Лолова. Поклон пред паметта на една голяма българка.

Публикувахте от Корнелия Нинова в Вторник, 23 март 2021 г.


"Почивай в мир, Велика Татяна! Озари небето с незабравимата си усмивка...", написа здравният министър.

Почивай в мир, Велика Татяна! Озари небето с незабравимата си усмивка...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 23 март 2021 г.

Съболезнования изказаха министърът на културата Боил Банов и президентът Румен Радев.

"Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше понякога само с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни! Надарена с очарование, харизма, блестящ талант и човешка непосредственост, непреодолим младежки глад за всичко ново и дълбока вярност към истинските неща от живота - всичко това я прави неподвластна на времето. Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок поклон!", написа Банов в социалната мрежа.

Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата...

Публикувахте от Боил Банов в Вторник, 23 март 2021 г.

„Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която  актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство“, заяви президентът. 

Румен Радев подчертава, че обичаната от всички българи актриса е откликвала с изключителна отдаденост на благородни каузи, успявала е  да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, да стопи тъгата и да вдъхне нова надежда и сили. „Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените.

 

 

"Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро. Благодарна съм за честта да я познавам! Поклон и аплодисменти за смеха и вярата в доброто, които оставя след себе си", написа кметът на София Йорданка Фандъкова.
 

Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро. Благодарна...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Вторник, 23 март 2021 г.

"Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба". Това казва председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по повод загубата на голямата актриса. 

Велика!❤️Неповторима!❤️ Вечна! ❤️Татяна Лолова винаги ще е с нас и сигурно вече ни се усмихва от един по-добър свят! Поклон пред паметта ти!

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Вторник, 23 март 2021 г.

"Велика! Неповторима!  Вечна!   Татяна Лолова винаги ще е с нас и сигурно вече ни се усмихва от един по-добър свят! Поклон пред паметта ти!", написа футболистът Христо Стоичков.