Движението на леките автомобили се регулира от полицейски служители

Верижна катастрофа на магистрала „Хемус”. Двама души са ранени. Инцидентът е станал около 30-ия километър в посока Варна. Сигнал е подаден около 07:40 сутринта.  В катастрофата са участвали 5 автомобила.

СИТУАЦИЯТА ПО ПЪТИЩАТА В СТРАНАТА - СНИМКИ

Двамата пострадали са полицаи, които са се прибирали от дежурство. Те са приети в неврохирургията на Окръжна болница в София с комоцио и множество наранявания.

 

 

Часът е малко след 7 и 30 сутринта. Мястото - малко преди тунела Витиня на автомагистрала Хемус. 5 автомобила се сблъскват. Сред тях и колата на Пламен.

„Видях, че има спряла кола и тир. Започнах да се пързалям, не успях да спра”, разказва той.

Така Пламен се удря в автомобил, с който двама полицаи се прибират след дежурство. И двамата са ранени при инцидента, приети са в  неврохирургията на Окръжна болница в София с комоцио и множество наранявания.

Последната  пета кола - участник  в катастрофата е на Явор Костов.

 

 

„Магистралата беше непочистена, в интерес на истината беше много зле. Движил съм се с не повече от 60 км/ч.”, казва Явор.

След сблъсъка екипите на полицията отбиваха тежкотоварния трафик в аварийната лента. Шофьорите на автомобили също се озоваха в километрично задръстване. Заради обилния снеговалеж пък не малко пътуващи и шофьори закъсаха.

Снегът затрудни и пътуващите през част от проходите в страната.

Трафикът в района беше ограничен, като движението се осъществяваше само в активна лента и се регулираше от екипи на „Пътна полиция”. Мястото беше обезопасено от екипите на АПИ и „Автомагистрали” и колоната се пропускаше поетапно. Камионите бяха спирани в района на село Яна.

Според свидетели преминаването на около 5 км е отнемало тази сутрин поне час и половина.

Катастрофа затрудни движението по „Хемус”

Ситуацията по магистралата остава усложнена. Сутринта имаше закъсали тежкотоварни автомобили. Екипи на Пътна помощ обикаляха района до Правец и помагаха на закъсалите шофьори и пътници. На около 10 км на магистралата се беше образувала тапа.