Това е равносметката за току-що приключилата в София надпревара по художествена гимнастика

Шест златни, един сребърен и два бронзови медала за България  - това е равносметката за току-що приключилата в София на Световна купа по художествена гимнастика.

Боряна Калейн завоюва три титли на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. Към титлите си на обръч, бухалки и лента тя добави и бронз на топка. Катрин Тасева пък завоюва бронз на бухалки, а на топка остана четвърта. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Златните ни момичета от ансамбъла си осигуриха титлите на пет топки и обръчи и бухалки днес, след като вчера взеха златото в многобоя. 

Калейн се класира за финалите на четири уреда. Първо бе представянето й с обръч, където тя стана първа с оценка от 26,150, оставяйки зад себе си Анастасия Салос и Линой Ашрам, които получиха оценки от 26,100 точки.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН НА БУХАЛКИ КАТРИН ТАСЕВА С БРОНЗОВ МЕДАЛ🇧🇬🇧🇬🇧🇬 София Рафаели (Италия) със сребърен...

Posted by Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница on Sunday, 28 March 2021

 

На топка родните гимнастички се класираха една след друга. Боряна Калейн спечели бронз с 25, 500 точки, Тасева се класира на четвърто място - с 24, 400 точки. Победителка е Линой Ашрам с 26,500, а среброто спечели Алина Харнаско от Беларус, която получи оценка -  25,850 точки.