Тя остава завинаги на 19 през 2011 година

10 години минаха от смъртта на Деяна Георгиева, която почина в деня на раждането си. Близките на младата жена смятат, че целта е процесът да приключи без присъди заради изтекла давност.

На съд са предадени шестима лекари от две болници в София. За смъртта след раждането, заради която едно дете никога няма да види майка си и за правосъдието, което не идва за близките на Деяна.

Ако тази история беше приказка. Тя щеше да бъде приказка без край. Приказка за ненаказаната смърт. Деяна Георгиева остава завинаги на 19 през 2011 година. Умира вследствие на сепсис. Преди това ражда момченце със секцио в болница „Шейново”.

Най-щастливият момент за семейството обаче трае няколко часа. След раждането Деяна е преместена в реанимация. Въпреки болките, пациентката е изписана. Състоянието й постепенно се влошава.

Започва обикаляне по болниците. Първо - Деяна е приета в Инфекциозна болница. Лекарите там обаче я пращат в „Пирогов”, където установяват, че участък от дебелото черво е силно некротизирал.

Неизвестните около състоянието й обаче продължават. С всеки изминал ден Деяна става по-зле. На 6 октомври 2011 година е прехвърлена в реанимацията на Александровска болница. Оперират я 17 дни след раждането.

Повече по темата гледайте във видеото