Те са недоволни от намалената присъда на виновния шофьор

Окончателно - три години и четири месеца затвор получи младият шофьор, който помете и уби две жени на тротоар в Карнобат. Решението е на Върховния касационен съд. Трагедията се разигра през 2018-та година. Тогава, на 3-ти ноември, Задушница - Алекс Димов карал с около 90 км в час в града, загубил контрол и прегазил двете жени на тротоара.  Присъдата му беше намалена спрямо близо петте години затвор, които му бяха дадени от Апелативния съд.

Защо намалиха присъдата на шофьор, прегазил две жени с превишена скорост?

„Това е абсолютно несправедлива присъда. Подобен начин на шофиране е недопустим в нашата мила родина”. Така коментира решението на съда синът на една от загиналите Валентин Георгиев.  По думите му целият живот на семейството му е бил разбит след тази трагедия.

„Не съм се срещал със семейството на извършителя. Дори с него не съм се срещал лично. За мен вина най-вече има законодателят. Трябва да има минималeн праг на наказанието”, категоричен е той. Според него присъдата е абсолютно неадекватна, защото има причиняване на смърт на двама души, които са се движили по тротоар.

Подробностите гледайте във видеото