Попечителят е свързан с агенция за недвижими имоти, потвърдиха от прокуратурата

Случаят от Казанлък с продадения апартамент на психично болен мъж от неговия попечител вече е в прокуратурата. От там потвърдиха, че служебно назначеното лице е свързано с агенция за недвижими имоти, откъдето са извършили продажбата на апартамента. Самото производство е поставено под специален надзор от апелативна прокуратура Пловдив.  Съседи и приятели на 67-годишния болен мъж, алармираха за продажбата на имота в центъра на Казанлък, осъществена на цена в пъти по-ниска от пазарната. Имало и изтеглени пари от сметката му, които след репортажите по NOVA са възстановени. Мъжът трябва да напусне апартамента си на 1-ви май, а от агенцията все още отказват коментар. 

Настойник на психично болен мъж продаде апартамента му

„Икономическа полиция е извършила незабавна проверка и  са събрани достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. Касае се за престъпление - съзнателно ощетяване на чуждо имущество на лице, поставено под запрещение, което е довело до значителни щети и непредвидими последици. Досъдебното производство ще се извърши в законовия двумесечен срок и наблюдаващият прокурор е предложил да бъде взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. 

Върнаха обратно в дома му опасен психично болен мъж

По думите й ще бъде направено пълно разследване на действията на попечителя, който по закон трябва да действа в интерес на подопечното си лице. „Действията на попечителя са укорими с оглед на факта, че това е единственото жилище на  лицето и действително е в изключително затруднено социално положение с оглед на сключената сделка. Това също ще бъде взето под внимание”, посочи още тя и потвърди, че попечителят е свързан с агенция за недвижими имоти, но не даде подробности заради течащото разследване.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Георги Манев