Групата е заловена в района на 146-ия километър на аутобана, близо до Белозем

Около 7 часа тази сутрин на автомагистрала “Тракия“ в района на Белозем полицейски патрул забелязал спрял в аварийната лента микробус. Шофьорът се опитвал да смени спукана гума, която всъщност го издава пред органите на реда.

„При направена беседа с въпросното лице, същият признава, че в момента в автомобила превозва 41 лица без български документи за самоличност, които той определя като бежанци. В товарния обсег при последвала проверка са открити 38 лица, 3-ма от тях са на предната седалка. Говорим за мъже на видима възраст между 20 и 30-години. Към момента те споделят, че са от Афганистан, а едно лице е от Йордания”, обясни началникът на РПУ-Раковски Пламен Иванов.

Истинско чудо е, че нито един от тях не се е задушил, разказват разследващите. Те са откарани в Районното управление в Раковски. Всички са във видимо добро здравословно състояние и дават различни обяснения за начина, по който са стигнали у нас.

Част от тях обяснили, че пътували от Турция за Западна Европа.

 „На този етап повече информация кой какви пари е плащал и приемал”, казват от прокуратурата.

Шофьорът на микробуса е задържан. Той е на 39-години и е криминално проявен. Тепърва разследващите ще изясняват как групата е преминала границата и дали има и други участници  схемата.

Заловиха шестима сирийци и един каналджия в Хасковско