От организацията изпратиха писмо до премиера и до министъра на туризма

От БХРА предлагат освобождаване от концесионна такса на плажовете за срок от минимум три години срещу ангажимент за предоставяне на безплатни шезлонги и чадъри, както и да не се увеличава площта на заведенията по плажните ивици. От организацията изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

КЗП: По-малко нарушения в туристическите обекти по морето през този сезон

Чадърите и шезлонгите на плажа трябва да са напълно безплатни поне през следващите три години, за да се подпомогне най-засегнатият от кризата сектор на икономиката - туризмът, смятат от БХРА и допълват, че това лято отново ще се разчита на българските туристи и туристите от съседни държави, които идват основно заради плажа, а не заради това колко са лъскави хотелите. Според БХРА излизането от тежката криза ще изисква време през следващите минимум 3-4 години, през което ще има битка за всеки турист с нашите основни конкурентни пазари - Турция, Гърция, Египет, Хърватия.

Защо клиент беше принуден да плати 6 лева, за да се храни седнал на плажа?

От БХРА не са съгласни с изтъкнатите доводи за увеличаване площта на заведенията по плажа, защото ще се намали пространството и възможностите за летуване. С допускане на това предложение, заведенията по плажа ще превземат голяма част от територията, смятат от организацията.
 

Източник: БТА