Обработката на документи не е прекъсвала и от двете страни на границата

10-километрова опашка от тирове се образува снощи на граничния пункт „Дунав мост” при Русе. Обработката на документите не е прекъсвала и според граничните власти причина за засиления трафик е, че превозвачите бързат да доставят стоките си до Западна Европа преди началото на католическия Великден.

Катастрофа с тирове блокира пътя Велико Търново-Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тази сутрин опашката от чакащи камиони е около 8 километра, което означава, че част от тях е успяла да премине през граничния пункт. Пропускливостта на моста е слаба – той е само с две платна, което значително усложнява трафика. Това, което изнервя допълнително ситуацията на пътя, който е изход Русе – Силистра, е фактът, че тировете са спрели и в двете платна, което затруднява придвижването на хората, които пътуват към двете индустриални зони в града, както и към съседните населени места.

СЛЕД ГОНКА: Задържаха шофьор с наркотици и без книжка, ударил патрулка

Шофьорите, които се наложи да чакат за преминаване на граничния пункт, пътуват основно за Румъния. Те поставиха въпроса за изграждането на буферен паркинг, където да изчакват и да не затрудняват движението. На граничен пункт „Дунав мост” работят четири трасета и няма затруднения с информационната система и обработката на документи върви динамично. Подобна е и ситуацията от румънска страна.

Повече гледайте във видеото