Това заяви кандидатът за депутат

„Тази вечер има голям победител и това са всички българи, които са излезли, за да гласуват, въпреки стреса, коронавируса и лошото време". Това заяви след обявяването на прогнозните резултати Любен Дилов-син.

„При толкова много победители, които чуваме един след друг, коалиция ГЕРБ - СДС смята, че в момента не е нужно да излиза и да напомня, че за 14 път поред печели избори. Това са петите поредни парламентарни избори”, каза още той.

Бойко Борисов гласува (ВИДЕО)

„В момента е една много весела ситуация, в която всички празнуват, всички се поздравяват, говорят и правят проекти за кабинети. Това, за което трябва да си даваме сметка, че изборите, които току-що завършиха, струват около 150 млн. Ако има нови избори поради невъзможност на бъдещите депутати да съставят нов кабинет, те ще струват минимум още 100 млн. В тази година ще има и президентски избори, които ще струват около 100 млн. Важно е, когато изтрезнеем от тази изборна нощ и големите победи, които празнуваме, да си дадем сметка за това можем ли да похарчим 350 млн. в рамките на тази година, в която трябва да се съвземем от COVID-19. Това може би е най-важният въпрос”, добави Любен Дилов-син.  

Цвета Караянчева: Гласувах за стабилност и прозрачност в управлението

Според него щастлив резултат е че, благодарение на мъдростта на българския народ, толкова много политически формации присъстват в парламента.

„Не виждам смисъл да се преговаря в момента. Подобни въпроси могат да се зададат утре на премиера Борисов, на лидерите на ГЕРБ. В момента всички говорим на база екзитпол”, каза още той.

„Много добре познавам Слави Трифонов. Той е достоен българин. Има страхотен резултат и след българските избиратели, които заслужават адмирации тази вечер, безспорно Слави Трифонов също заслужава голяма адмирация. Съчувствам му, защото сега ще трябва да спре да пише песни и ще трябва да започне да пише европроекти, ако иска да бъде на висотата на тази отговорност , която са му дали избирателите”, заяви Любен Дилов-син в изборното студио на NOVA.

„Хубаво е да се направи всичко възможно да има кабинет. Идват тежки дни. Трябва да се справяме с последствията от COVID-19, трябва да се опитаме да си възстановим икономиката доколкото я имахме и изобщо никак няма да е лесно. Избирателите няма да простят да се занимаваме с политически хитрини”, коментира той.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК