Пратката е била предназначена за Западна Европа

Голямо количество оръжия и боеприпаси бяха открити на граничен пункт „Капитан Андреево”. Пистолети и хиляди патрони са били скрити в микробус, който пътувал към Западна Европа, вероятно с цел продажба. Според разследващите не става въпрос за канал.

АКЦИИ В РУСЕНСКО: Откриха оръжия и оранжерия за марихуана

Става въпрос за 186 пистолета, които са газови, но са преправени в бойни, и за над 7 000 патрона. Всички те са открити в пътнически микробус, в който е пътувал само шофьорът. Той е френски гражданин от турски произход.

„От експертната справка се установява, че всички пистолети вероятно представляват газови пистолети, но върху тях има съответно въздействие, т.е. представляват годно огнестрелно оръжие”, заяви Иван Стоянов - окръжен прокурор на Хасково.

Стрелба в офис за бързи кредити в Стара Загора, има загинал (ВИДЕО)

 „При първоначалната проверка първите два пистолета са намерени под акумулатора, това вече предизвиква съмнение, че може да има още недекларирана стока в микробуса + и при извършването на проверката на всевъзможни места като кухините на вратите, в тавана, зад жабката, под предното стъкло, включително забележете в действащия резервоар, също е имало пистолети, които са били в найлонови пликове”, посочи Георги Александров - зам.-директор на Агенция „Митници”.

Боеприпасите се отнемат в полза на държавата, а най-голямото наказание, което грози френския гражданин е 20 години затвор.

Репортер: Димитър Иванов