Те излязоха по улиците на големите градове

Стотици излязоха днес по улиците на големите градове в Германия с искане за по-стриктни правила за овладяването на пандемията от коронавирус, предаде ДПА. В Бремен и Хановер демонстрираха над 200 души, в Гьотинген - близо 50, над 20 - в Берлин и близо 70 в Дюселдорф.

Бунтовете в Северна Ирландия продължават

Протести с такива искания бяха планирани в близо 30 града в Германия и Австрия. Организаторите посочиха, че няколко хиляди души са се включили в инициативата.

Демонстрантите настояха да триседмичен платен отпуск и заявиха, че офисите и други работни места са „огнища на инфекцията”.

Стремежът на бизнеса за печалба не бива да стои пред здравето на хората, казаха организаторите.

В Хановер демонстрантите призоваха за пандемична политика, основана на науката и поставяща хората пред икономически интереси.

Над 100 души бяха глобени в нелегално работещ парижки ресторант

Соня Раде, един от организаторите, заяви пред телевизионния канал Ер Бе Бе, че движението е за ограничен, но последователен локдаун, за да се намалят инфекциите и в крайна сметка ограниченията да отпаднат по-бързо.

В Потсдам десетина души демонстрираха за по-голяма безопасност в училищата и детските градини и поискаха да се спре присъственото обучение поради съображения за безопасност, допълни ДПА. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА