Според полицията убийството е извършено от две групи

Убийството в мафиотски стил на журналиста Йоргос Карайвас в петък в Атина продължава да водеща тема в гръцкия печат. "Катимерини" пише, че в момента полицията е съсредоточила издирванията си върху списъка с откраднати скутери, с какъвто на запис от охранителна камера се вижда, че убийците се отдалечават от местопрестъплението. Също така се проучват телефонните обаждания между извършителите и помагачите им, които са наблюдавали близките пресечки.

Убиха гръцки разследващ журналист пред дома му

Според полицията е сигурно, че скутерът, използван при убийството, е бил откраднат. Затова ще разследват внимателно всички кражби на подобни скутери, за които собствениците са съобщили напоследък.

Какви са версиите за убийството на разследващия журналист Йоргос Карайвас?

Освен това криминалистите предполагат, че в убийството са участвали две групи. Едната се е състояла от физическите извършители, а другата е проследила журналиста след излизането му от сградата на телевизия "Стар". Следователите се опитват да идентифицират телефонни обаждания, извършени между двете групи, за да достигнат до конкретни телефони и до заподозрени за убийството.

Известен гръцки журналист с коментар за убийството на Йоргос Карайвас

"Катимерини" припомня, че журналистът е писал нееднократно за над десет убийства, които от 2018 г. насам се свързват с борба за надмощие в гръцката мафия. В една от статиите си, публикувана на 3 февруари тази година, Карайвас съобщава за среща миналото лято в атинското предградие Варкиза на "четиримата водачи на бароните на нощта".

Източник: БТА