Жертвата е била подлагана на системен тормоз

Софийският градски съд остави в ареста 56-годишният Атанас Соколов, обвинен, че е убил по непредпазливост жена си. Според магистратите има доказателства, че няколко дни преди Мария Кокилова да издъхне, е била пребивана в квартирата им в "Бенковски". Побоят ставал, след като Соколов злоупотребявал с алкохол.

Приятелката му беше намерена мъртва на осми април в общата им квартира. А свидетелите разказали пред разследващите, че често я виждали посинена. Жалби обаче до полицията не е имало.

 

 

Според магистратите има доказателства, че жертвата е починала следствие на побой.
Разприъе между тях ставали, след като Атанас Соколов се напивал. Аутопсията е показала, че жертвавата е починала следствие на черепно-мозъчна травма, счупени ребра. Според съда на свобода Соколов може да извърши престъпление. Мъжът се оправда, че жена му се е самоубила.
Жена почина след побой в София

Аутопсията показала, че жертвавата е починала следствие на черепно-мозъчна травма, счупени ребра и травми по крайниците.

Според съда, ако бъде пуснат на свобода, Соколов може да извърши престъпление. Бил е трикратно осъждан за престъпления, извършени след употреба на алкохол. Магистратите заключиха още, че Кокилова е била системно подлагана на физически тормоз от мъжа си през годините. Няма данни да е подавала жалби до полицията и прокуратурата.

Деца пребили и ограбили двете жени във Врачанско

Соколов е бил осъждан, но вече е реабилитиран.