Той влизал в домовете на жертвите, представяйки се за полицай

Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се представя за полицай и обира домовете им. Последният случай е от 30 март. Кражбата е станала в комплекс „Славейков”.

Биха и ограбиха две възрастни жени във Врачанско

„44-годишният Петър Станев е носел със себе си списък и за повече убедителност е заявявал, че влиза, за да извърши оглед за кражба. Така хората са му давали безпрепятствен достъп до дома си и са му показвали спестяванията си. В момента, в който е виждал парите, той ги е взимал и бързо е напускал жилището”. Това заяви в ефира на „Здравей, България”  прокурорът от Районна прокуратура- Бургас Керка Дюлгерска.

Рецидивист преби възрастен мъж за 50 лв.

По думите й измамените не са имали никакъв начин да реагират. Жертвите му са специално подбирани – възрастни и трудно подвижни хора. Крадецът е извършил и друго подобно престъпление – в началото на април. И в двата случая откраднатите суми са около 500 лева.

„Има достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност”, категорична е прокурор Дюлгерска. Извършителят на кражбите е задържан, като наказанието, което го заплашва е между 10 и 15 години затвор.

Повече гледайте във видеото