"На пътя животът е с предимство": Звездите на БГ Радио с послания за повече толерантност

"Децата са най-рисковите участници в пътното движение. През изминалата година има загинали 22 деца, 16 от тях са били в автомобилите на родителите си или на близки, като в по-честия случай са били необезопасени", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Любка Маринова, експерт по пътна безопасност.

В предаването Милена Захариева, съосновател на Фондация "Деца на борда", каза, че обезопасяващата седалка за детето се поставя винаги в посока обратно на движението, като при удар или рязко спиране задната част на седалката поема силата на удара. А ако няма обезопасяване, няма колан, при принудително спиране на движението, дори и при ниска скорост, детето излита от седалката.

В "Социална мрежа" радиоводещият Симеон Колев сподели, че участват в кампанията "На пътя животът е с предимство", защото животът е най-ценното нещо и всички трябва да го защитаваме, като даваме и пример на всички около нас, най-вече и на децата, които возим.

Той добави, че всички български звезди са се включили в кампанията с послания за толерантност, а неговото лично е за отговорност, защото хората имат задължение да продължат това, което са получили, а именно - живот.

Вижте повече във видето.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.