Причина за инцидента вероятно е спукана гума

Тежка катастрофа между тир и два леки автомобила затвори пътя между Айтос и Бургас. На място е загинала 58-годишна жена, която е седяла на задмата седалка в една от колите. Други четирима души са пострадали. Най-тежко ранен е водачът на товарния камион, който е настанен в болницата в Бургас политравматични наранявания. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тирът с русенска регистрация, който е бил натоварен с метални профили, се е движeл от Бургас в посока Айтос. Той навлиза в лентата за насрещно движение като първо удря леко хладилен камион, а след това се врязва в двете коли, които са се движели една след друга. 

Кола и микробус се удариха в Добричко, 4-ма са ранени

"Има някакви първоначални, повтарям и наблягам на това- първоначални за спукана гума на тежкотоварния автомобил, но всичко това ще стане ясно", заяви старши комисар Калоян Калоянов- директор на ОД МВР-Бургас. Експертизите ще трявба да установят дали причина за спуканата гума е претоварване на камиона. 

Движението в района е затруднено и се извършва само в едното платно. Шофьорите могат да използват обходни маршрути: Бургас - отбивката за Българово - магистрала "Тракия", както и Айтос - Караново - Винарско - Камено - Бургас.