На виновника за инцидента е наложена присъда от 4 години затвор

Две години след жестоката катастрофа, при която 28-годишният тогава Георги Костадинов е премазан от друг водач виновникът за инцидента все още не изтърпява ефективно наказание. В момента на сблъсъка той карал със скорост от 180 км/ч при разрешени 90 км/ч, Това разказа майката на загиналия Славка Костадинова, която се включи в протеста в Бургас срещу опасните шофьори.

Протест в Бургас срещу пияните и дрогирани шофьори

На първа инстанция мъжът, предизвикал катастрофата, получил присъда от 4 години затвор, но все още е на свобода, тъй като вече шести месец семейството на Георги чака Апелативният съд в Бургас да насрочи дата на заседанието си.

„Убиецът на сина ми е на свобода. Той бе осъден на 4 години затвор. Не смятам, че един човешки живот би могъл да бъде заменен за толкова време. Никога няма да се съглася с присъдата”, казва майката на Георги.

„Виновникът все още шофира. Ние го видяхме зад съда след едно от заседанията. Той се качи в колата си и потегли демонстративно. Надявам се наказанията за каране с такава скорост да бъдат по-големи”, добавя Славка.

Повече по темата гледайте във видеото