Интересът към туристическата дестинация е голям от българи и чужденци

От Великден у нас остров Света Анастасия ще бъде отворен за посетители.

Ремонти и почистване кипят на единственият остров по българското Черноморие, превърнат в туристическа забележителност. По план Света Анастасия ще отвари за посетители от 1-ви май, като се очаква тази година да бъде пуснат още едно туристическо корабче по крайбрежието.

Управителят на острова Павлин Димитров сподели за предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS, че предстои заливане на бетон, тъй като вече са прекарани комуникациите ток и вода, за да има до самия пристан, за да може корабите които пристават да ползват комуникациите от острова.

Островът ще бъде оборудван с нови градински мебели, освежават се стаите в малката хотелска част, търси се служител на поста готвач. Интересът към малкия мистичен остров е сериозен.

За това потвърди Павлина Русева, туроператор и представител на „Обединение Бъдеще за туризма”.

„Туроператорите започнаха активно да рекламират остров Св.Анастасия, тъй като той е доста добре устроен от към организационна част. Има интерес не само от български, но и от западни туристи за целия сезон. Почти са готови съоръженията, съответно часовете в които ще пътуват и наистина се надяваме от 1-ви май да имаме възможност за тази разходка до острова“, каза тя.

Рекламни брошури за острова вече са преведени на няколко езика и разпространени в тематични сайтове и агенции. А резервациите са факт от началото на месец април.

Павлин Димитров добави, че са предвидени три театрални представления, както и пет дати Бургаската опера, също и концерти, Биле фест, който тази година ще е от 24-ти до 27-ми юни, за празника на билките. Ще се състоят сватби и частни събития, кръщенета, сватбени тържества.

Представители на бранша пък смятат, че страната ни може да печели много от своите забележителности, в това число разработването и на останалите острови като туристически дестинации. Инициатива за развитие на островите Свети Иван в и Св. Кирик и Юлита в Созопол пък има от преди години. Според председателят на Института по анализи и оценки в туризма, те могат да бъдат използвани рационално и за облекчаване на тежкия визов режим за туристите извън Европа.

Репортер: Елена Танева

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7