Тя е с тежко заболяване и в шок от случилото се

71-годишна жена, бивш учител, бе нападната посред бял ден в Казанлък. Върху нея се нахвърлил 36-годишен криминално проявен мъж и започнал да я души. Той е дишал бронз в торбичка. Жената е с тежко заболяване и е в шок от случилото се.

Банда джебчии обират пенсиите на възрастни хора в Пазарджишко

„Докато си вървях по пътя, дочух някой да вика. В първия момент си помислих, че говори по телефона. След това чух думите „кръвта на Исуса, кръвта на Исуса”. Направих няколко крачки, той се обърна и връхлетя върху мен. Блъсна ме и започна да ме души с думите „кръвта на Исуса, ще те уморя”, разказа Пенка Михайлова.

„Започнах да викам, но никой не дойде да ми помогне. Мъжът ме натисна с цялото си тяло и ме душеше с ръце. Припаднах и нищо не помня. Когато дойдох на себе си, се опитах да стана. Тръгнах отново по улицата и тогава други четири момчета с бронз в ръцете си вървяха в същата посока”, каза още тя.

15-годишен нападна с нож и обра възрастна жена (СНИМКИ)

„В резултат на нападението в момента ми е трудно да дишам, да говоря и да се движа”, допълва още потърпевшата.

Полицията е задържала няколко човека във връзка със случая. По-късно е установено, че освен младежите, е имало и друг човек. Основният заподозрян за нападението е 36-годишен криминално проявен мъж. Той е задържан.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Георги Манев