За кого ще отиде подкрепата на ДПС?

Парламентът реши да наложи мораториум върху решенията на правителството на Бойко Борисов, чиято оставка вече беше гласувана. В същото време парламентът прие на първо четене промените в Изборния кодекс.

"Изборите вече са в Народното събрание, в момента няма диалог, а изборни лозунги", така описа ситуацията в парламента сега в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Рамадан Аталай, депутат от ДПС.

Той добави още, че ДПС никога не са искали да "изчегъртат" ГЕРБ, но е ясно, че тази партия вече не е онази отпреди изборите. От ДПС са искали да се възстанови демократичният процес в България и това се случва.

Според Аталай има много варианти за развитие на сложната политическа ситуация у нас, но най-вероятният е отиването към нови избори, макар това да не е най-оптималното и полезното за страната в момента. 

Политикът припомни, че ДПС е подкрепяла всякакви политически формации, когато е ставало дума за доброта на страната, включително и ГЕРБ.

За него стремежът на всички политически субекти, включително на президента Радев, трябва да бъде към стабилно правителство с визия за развитие на България.

Депутатът от ДПС вярва, че в такъв тежък момент и президентът, и министър-председателят в оставка трябва да поемат отговорността си и да възродят диалога, за да се помогне на страната да премине през кризата.

"Ако получим мандат, ще подходим най-отговорно, ще направим всичко възможно да се справим със ситуацията и бихме се обърнали към партиите на промяната", категоричен бе Рамадан Аталай.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.