Отец Василий, предстоятел на храм "Преображение Господне", в "Социална мрежа"

"Разпети петък е дълбоко в човешкото съзнание още от раждането на Иисус Христос, оттогава той тръгва да изкупи греховете на хората", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS отец Василий, предстоятел на храм "Преображение Господне".

Той добави, че до идването на Спасителя смъртта е била край, забравяне, след идването на сина Божий смъртта не е край. Когато той е бил разпънат на кръстното дърво, той умива греховете на хората с кръвта си, Иисус Христос разчупва тъмнината и забвението.

Свещеникът припомни, че с вяра трябва да приемаме всичко, защото тогава започваме да виждаме чудесата в нашия живот, осъзнава се и се усеща Божието присъствие. Трябва да сме съпричастни с всичко, което става в църквата, тогава се води пълноценен църковен живот.

За него не са случайни думите: "Почукайте и ще ви се отвори", "Търсете и ще намерите". Ако хората стоят и чакат нещата да се случват от само себе си, те нищо няма да видят и изживеят, нито ще съпреживят Божията благодат.

Според служтеля на църквата пандемията е събудила хората от унеса, в който са забравили кое е ценното - любовта към близките, любовта като ценност, спасението на душата. А всичко случващо се в моменат по света, както и винаги е било, е по Божия промисъл.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.