Според него българите имат нужда от истинските слова и традиции

Часове ни делят от най-голямото чудо в християнството – Възкресение Христово. Благодатният огън вече слезе сред вярващите на Божи гроб, за да възвести изкуплението на греховете, платени с кръстната смърт на Спасителя. Това е финалът на Страстната седмица, в която Исус преминава от Осанна до Разпни го. Познава предателството и упованието на прошката. На Велика Събота Спасителят слиза в Ада, за да разкъса оковите и да отвори райските порти.

Благодатният огън слезе на Земята (ВИДЕО)

„Всички очакват с голям трепет слизането на Благодатния огън всяка година. Всички много се радваме, че тази година Българската православна църква ще може да получи частица от Благодатния огън от Врачанския митрополит, който ще го донесе от Йерусалим”, заяви Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний в „Офанзива”.

Той е на мнение, че тази частица още повече утвърждава вярата в Божието Възкресение. Митрополитът смята, че е станало модерно през почивните дни хората да се отправят на екскурзии, вместо да посрещат радостта в местната църква с близките си. 

Велика Събота е, православният свят очаква Възкресение Христово

„Нека да се придържаме към изконните традиции и да не ги подменяме с такива, които не са ни присъщи. Отбелязваме празници, които са от 20-30 години и по никакъв начин не кореспондират с нашите традиции. Имаме нужда от истинските слова и традиции, в които църквата възпитава”, смята митрополит Антоний.

Според него този, който вярва и се стреми да промени с постоянство и воля своя живот, може да го направи.

Целия разговор гледайте във видеото.