Вяра Емилова: БСП ще постигне по-добър резултат на предсрочните избори

"НС на БСП прие решение, че ако бъдат поканени лица от партията за участие в служебното правителство, въпросът ще бъде обсъден и ще се вземе решени", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Вяра Емилова от Изпълнителното бюро на БСП.

Тя заяви, че задачата на това правителство ще бъде организирането на честни избори и няма да има време за изпълняване на политическа програма, била тя на БСП или друга партия.

Емилова подчерта, че БСП е демократична партия и всички решения се взимат след обсъждане и общо одобрение и така ще се случи с евентуални кандидатури за служебно правителство.

Според нея никой в този параламент не е искал да състави правителство при положение, че това би станало на много нестабилна основа.

Тя съобще, че е стартирана процедура в партия за сформиране на новите листи, а Националния съвет ги нарежда окончателно.

Вяра Емилова е убедена в по-добрия резултат на столетницата, защото те са най-стабилната партия. Социалистът очаква отново пъстър парламент, но се надява да не се стигне отново до сегашното политическо шоу, защото това не носи нищо добро на България.

Относно промените в Изборния кодекс, Емилова мисле, че не са били най-оптималните и са били приети на крак, но машинното гласуване е позитив и ще ограничи манипулациите.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.