За момента никой не е поел отговорност за атаката

Министерството на вътрешните работи на Афганистан съобщи, че при експлозия на бомба близо до училище в западната част на Кабул са убити най-малко 55 души, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Седем загинали при пожар на цистерни в Кабул

Много от убитите са ученици. Има и nad 150 ранени, като повечето от тях също са ученици и са в тежко състояние. Експлозията е станала в населения предимно от шиити квартал Дащ-е-Барчи.


Говорител на здравното министерство заяви, че гневни тълпи са нападали линейки и дори са били здравни работници. Той помоли местните жители да окажат съдействие на линейките да стигат безпрепятствено до мястото на взрива.


До момента в болница са закарани 46 души. Възможно е броят на жертвите да се увеличи, казаха говорителите на двете министерства.

Пожар в ирански химически завод, двама са ранени

За момента никой не е поел отговорност за атаката. В предишни случаи "Ислямска държава" е поемала отговорност за нападения над шиити в същия район, отбелязва АП.


Миналия месец САЩ обявиха планове да изтеглят целия си военен контингент от Афганистан най-късно до 11 септември. Според афганистански официални лица се наблюдава увеличаване на нападения от талибани в цялата страна, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА