Повечето от тях няма да са свързани конкретно с космоса

Израелският астронавт Ейтан Стибе ще проведе 44 експеримента на борда на Международната космическа станция.

Бившият пилот от израелските Военновъздушни сили трябва да се отправи към МКС с мисията Ей Екс 1 на "Аксиом Спейс" през 2022 г. Това ще е първата космическа мисия на МКС изцяло от частни астронавти и Стибе покрива сметката от 50 милиона долара за полета си и извършването на експериментите на борда на МКС.

Повечето от опитите не са свързани конкретно с космоса, а по-скоро ще използват предоставените уникални условия за тестове на идеи и технологии от различни сфери като оптика, селско стопанство и неврология.

Четирима астронавти от МКС се върнаха успешно на Земята (ВИДЕО)

Медицински център "Шеба", например, иска да изпробва доста неща в космическа среда. Един от експериментите му е да се изследва ефектът на космическите условия върху вирулентността на бактерията Salmonella enterica, която предизвиква хранителни отравяния и по-специално - въздействието на микрогравитацията върху растежа й.

Друго медицинско изследване ще е за активирането на Т-клетките и за създаването на биобанка за Т-клетки за астронавтите в космоса. Трети експеримент ще проучи ефектите на микрогравитацията върху болестта на Алцхаймер.

Източник: БТА