Анализаторът смята, че партиите трябва да проведат такива кампании, така че след изборите да не демонстрират отново взаимна омраза

"Радев дава ясен знак кой управлява в момента и няма никакво съмнение кой е избрал министрите, те са лично негови и той носи цялата отговорност за правителството", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS политическият анализатор Георги Харизанов.

Той не вижда изненади в самото служебно правителство и личностите в него, нито в тези с леви убеждения, нито в представителите на дясното. 

Анализаторът смята, че настроенията срещу ГЕРБ могат да заличат някои политически различия и е възможно съставът на назначеното от президента правителство да "играе на тази струна". Харизанов не вярва, че в България има политическа сила, която може самостоятелно да победи партията на Бойко Борисов.

Според него има вероятност за реваншистки действия от страна на служебното правителство, макар че това ще бъде в негова вреда, но определено има такива обществени настроения.

"Позицията на президента Радев е сложна, защото е избран с гласовете на една постсъветска партия, а е държавен глава на страна, член на НАТО, и това е така още от първия ден на избирането му, не само сега", убеден е политическият анализатор.

Георги Харизанов заяви, че партиите преди изборите трябва да работят в посока, така че след тях да не се говори отново колко се мразят взаимно.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.