По думите му 45-ият парламент е бил белязан с много емоции

"Макар и кратък, животът на 45-ият парламент не бе напразен - остана като драматичен жалон в излизането на обществото от авторитаризма и корупцията. Това каза президентът Румен Радев на официалната церемония в Гербовата зала по представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

Служебното правителство положи клетва и встъпи в длъжност (ВИДЕО)

По думите му 45-ият парламент е бил белязан с много емоции.

„Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона“, подчерта президентът. Според него това е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания.

Служебният премиер Стефан Янев: Аз съм човек, който не дава празни обещания

„Макар и служебен, кабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде на демократичното единодействие. Той доказва онова, което за съжаление не бе постигнато от 45-ото Народно събрание – че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червените линии помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България“, коментира Радев.