Зад волана е бил бащата

6-годишно момиче е с опасност за живота след инцидент на пътя. Газовата уредба на автомобила, в който пътувало детето, се е запалила в движение.

Инцидентът е станал в сряда около 18:30 часа, между Средец и село Константиново, Бургаско. Зад волана е бил 48-годишният баща на пострадалото дете. Двамата са били откарани по спешност във Военноморска болница във Варна, където тази сутрин мъжът почина.

„Детето е стояло на задната седалка в купето на автомобила. Въпрос на минути е излизането от подобен род горящо моторно превозно средство. Това обаче е коствало изключително тежки наранявания, които следствие на изгарянето са получили и бащата, и неговата 6-годишна дъщеря”, обясни Цветелина Рандева, говорител ОДМВР-Бургас.

Дете е с опасност за живота след катастрофа

„Детето е в тежко състояние, интубирано, на изкуствена белодробна вентилация”, обясни доц. Даниел Янков, ВМА-Варна.

При първоначалния оглед на мястото на инцидента е установено, че няма данни за умишлен палеж. Вероятната причина за пожара е газовата уредба.

„Най-вероятно се касае за възникнала техническа неизправност, следствие на което се е стигнало до възпламеняване на автомобила”, заяви Цветелина Рандева.

Липсата на свидетели на инцидента ще затрудни работата на разследващите, които към момента не могат да кажат защо мъжът и детето не са излезли от горящата кола.