Шофьорът, причинил катастрофата, излиза под парична гаранция

Протест и напрежение пред Съдебната палата в Пловдив. Причината - съдът пусна под парична гаранция Иво Даскалов, който е обвинен, че е причинил тежка катастрофа. При инцидента навръх Великден загинаха трима души.

Обзета от гняв и мъка майката на Радослав - един от загиналите в джипа на Иво Даоскалов, поиска да се срещне със съдиите. Съдебната охрана не я допусна в сградата.

Тежка катастрофа с три жертви край Пловдив

Близките на жертвите твърдят, че във фаталната вечер Иво е седнал зад волана пиян. Изпреварвал е с над 200 км/ч. по новоасфалтираното Околовръстно. Не е успял да избегне новите поставени мантинели и челно се блъска в идващия срещу него автомобил.

„Каквото и да казват, каквото и да правят, аз съм свидетел че Иво е употребил алкохол. Всеки трябва да си получи заслуженото”, каза Диляна Ускова, съпруга на загиналия Радослав.

„Безумие е решението на съда. Такова чудовищно отношение към съдбата на загиналите”, обясни Марин Усков, баща на загиналия Радослав.

 

 

Пред съда дойде и бившата съпруга на другия загинал шофьор 43-годишният Николай Иванов. Бившият полицай умира на място, след като джипът се врязва с бясна скорост в него. 

„Ние ще настояваме за адекватни мерки, за справедливост и за прозрачен процес”, обясни Наталия Ангелова, бивша съпруга на загиналия Николай.

Близките на загиналите искат мярката на обвинения да бъде променена, правят и подписка до главния прокурор.

От Апелативния съд съобщиха, че решението за промяна на мярката на Даскалов е взето от тричленен състав в болничната му стая. Единият от съдиите обаче се е подписал с особено мение, че има опасност Даскалов да извърши друго престъпление, предвид предишните му нарушения на пътя. Решението на съда е окончателно и не може да се обжалва или протестира.