Над 200 души се събраха пред Районния съд, където се решаваха наказанията на петимата задържани

Напрежение в Разлог след масовия бой в четвъртък, при който група мъже нападнаха и пребиха компания младежи в заведение.

Масов бой в заведение в Разлог (ВИДЕО)

В Районния съд днес магистратите решаваха какви наказания да бъдат наложени на петимата задържани мъже след боя. Срещу тях бяха образувани преписки по указа за борба с дребното хулиганство. В крайна сметка стана ясно, че делата са отложени, тъй като съдът е допуснал да бъде направена експертиза за лицево разпознаване на петимата нарушители. Предстои да бъдат разглеждани и видеозаписите от охранителните камери.

Свидетели на жестокия бой разказват, че всичко е станало след опит на момче да извърши кражба. Детето било предупредено от посетители в заведението. След забележката то повикало свои близки, които нахлули в заведението.

След боя задържаните са петима. Тази сутрин над 200 души се събраха пред Районния съд в Разлог с въпроси най-вече към полицията и хода на разследването.

След няколко часа пред сградата на съда хората решиха да се отправят към квартала, в който живеят задържаните мъже. Срещнаха обаче плътен полицейски кордон.

 В опит да успокои обстановката директорът на полицията в Благоевград влезе в диалог с близките на пострадалите при боя.

В Разлог настояват да бъдат задържани всички нападатели в заведението, които според местните са много повече от петима.