Движението и в двете посоки е изцяло затворено

Четирима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Монтана-Видин. Сигналът за трагичния инцидентът е подаден малко след 16 часа. Движението и в двете посоки по пътя е изцяло затворено.

Тир се обърна на пътя Русе - Велико Търново (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според информацията до момента, поради влажна настилка, тир е загубил контрол над превозното средство и се е ударил с ремаркето си движещия се в насрещната лента лек автомобил. Веднага след това върху лекия автомобил връхлита тир с турска регистрация, а след това, върху него се стоварва и цистерна.

По неофициална и все още непотвърдена информация от удара на място са починали четирима души. В лекия автомобил са пътували семейство с 15-годишно дете, които са починали на място. 

Шофьорът на тира с турска регистрация е откаран в болница. 

„Камионът се повлече и стана катастрофа. Удариха се пред мен и аз се ударих отзад. Валеше много дъжд. Няма несъобразена скорост, движех се бавно”, каза Георги Цачев - шофьорът на цистерната.

„Ако пътят беше по-широк нямаше да има всеки ден катастрофи. На този път миналата година имаше 2 катастрофи с жертви”, коментира Росен Александров.

Движението и в двете посоки по пътя Монтана–Видин е изцяло затворено. Моторните превозни средства се отклоняват по обходен маршрут.