От партията ще обучават избирателите как се гласува машинно

Листите на ДПС за предстоящия вот остават същите. От партията подготвят и обучение на избирателите си за това как се гласува машинно. Това стана ясно от първото събрание на централния съвет на ДПС след изборите от 4 април.

В първото си присъствено събрание от началото на пандемията, ДПС отчетоха резултатите си от вота на 4 април като много добри.

„Минимални корекции в листите - листите ни ще бъдат същите. Кампанията ще бъде сходна с изминалите избори”, заяви Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС.

Относно изразеното днес опасение на президента Румен Радев от възможен трети вот през тази година, Карадайъ - коментира, че той е теоретично възможен. И отново заговори за нуждата от диалог в държавата. 

„Избирателите на 4 април гласуваха за промяната. Ние разбираме промяната, като промяна в модела за правене на политика. Няма политически субекти, с който да не можем да влизаме в диалог, освен тези които откровено призовават за антидемократични поведения”, каза Карадайъ.

По време на събранието си от ДПС обсъдиха и опасенията си относно преминаването към машинен вот.

„Машинното гласуване ще бъде проблем и за другите участници на изборите и за избирателите. Ние от наша страна ще направим възможното да проведем обучителна кампания”, каза Карадайъ.