Това потвърдиха за NOVA от агенцията

Директорът на ДАНС Димитър Георгиев е излязъл в неплатен отпуск от началото на месеца.

Това потвърдиха за NOVA от агенцията, след запитване по повод думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май до 6 септември 2021 г. включително. По-рано през деня, в интервю той обяви, че ръководителите на службите в страната масово са излезли в неплатен отпуск, след новината, че има служебно правителство.

Христо Терзийски: Отстраняването на Ивайло Иванов е незаконно

Във Facebook бившият вътрешен министър Христо Терзийски определи уволнението на главния секретар на МВР Ивайло Иванов като незаконно. 

По повод тиражирани твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заяви, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск.

"Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19. Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав", казват още от ведомството.

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 г. включително, а председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май до 21 май 2021 г. включително, съобщиха от правителствената пресслужба.