Финалът ще се проведе на стадион „Васил Левски"

ЦСКА и „Арда” играят тази вечер за Купата на България. Финалът ще се играе на стадион „Васил Левски". С промяна в здравните разпоредби, която влиза в сила днес, на двубоя ще могат да присъстват 20 000 души.

Допускането на повече фенове стана възможно след среща на ръководството на ЦСКА със служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.  

От днес спортните състезания ще се провеждат при 50% заетост на местата за публика. Остава в сила спазването на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра, както и носенето на защитни маски за лице.

Пускат повече публика на финала за Купата на България

 

 

Цялата организация на стадион „Васил Левски” ще е строга. Вратите ще бъдат отворени около 17:30 ч., за да се избегне струпване на хора. Всеки зрител ще бъде щателно проверяван. На място ще са около 1 000 представители на силите за сигурност. Ще се следи за непозволени предмети. Хора с пиротехнически средства, дори чадъри и парфюми няма да бъдат допускани.

Целият периметър около стадиона ще бъде отцепен за движение. Ще се допускат единствено автомобилите от градския транспорт.

„Арда” играе за първи път на финал за Купата на България. Треньорът на тима пък е печелил този трофей. Очаква се двубоят да бъде проследен от президента Румен Радев. Мачът ще се излъчва в ефира на Diema Sport и по Nova Sport от 19:30 ч.