Служебният вътрешен министър пристигна в града

Специализирана операция на Вътрешна сигурност към МВР се провежда в Трето районно управление в Пловдив. Извършени бяха обиски и претърсвания на адреси на униформени служители.

До момента са задържани общо 12 души. От тях седем са служители на МВР. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Според прокуратурата обвиненията са за тежки криминални престъпления срещу правосъдието. Сред тях - наркотици, проституция, корупция, подкупи и търговия с влияние.

„Както вече е известно става дума за оперативна работа на Дирекция „Вътрешна сигурност”. Колегите са работили няколко месеца по случая. Когато встъпих в длъжност, получих тази информация, но те прецениха кога да пристъпят към реализация на събраните материали. Сега прецениха, че е настъпил подходящият момент за ареста и разпитите на тези лица”. Това заяви на брифинг в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите на Рашков конкретни данни за престъплението не могат да бъдат оповестени, защото все още има лица, които се издирват и допълнителната информация може да попречи на тяхното залавяне.

„На практика днес съм тук, защото трябва да проведа много сериозен разговор с ръководителите на областните дирекции на МВР. Това е удар срещу тази служба тук. В следващите дни трябва да взема решения. Задължително трябва да има рокади”, подчерта той.

Задържаните са сочени за ударната бригада на пловдивската полиция, а  районното, в което работят, е наричано Главна дирекция Трето районно.След обиск на къщата му в Кричим, той беше отведен в ареста и началникът на управлението Самуил Хаджиев. Той е на поста по-малко от три месеца, след като беше преместен на работа от районното управление в Раковски.

В Кричим екипът на NOVA откри брата на началника на Трето районно управление, който преди години беше уличен в схема на сводничество зад граница.

Кой кой е от задържаните и защо ги наричат ударната бригада на пловдивската полиция? Очаквайте разследването на Тина Ивайлова в „Неделята на NOVA”.

 

Репортери: Тина Ивайлова, Илиян Велков