Само на 30 години, той вече притежава впечатляваща биография

Атанас Пеканов е най-младият вицепремиер  в служебното правителство. Само на 30 години, той вече притежава впечатляваща биография.

Кой кой е в служебното правителство

Роден е през 1991 година в Атина, Гърция. Учил е в една от най-добрите езикови гимназии в България – 91 немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския икономически университет  и магистратура по икономическа политика в University College London.

Служебното правителство положи клетва и встъпи в длъжност (ВИДЕО)

В момента Пеканов е докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес  с фокус върху темите „Парична и фискална политика”. Икономист в Австрийския институт за икономически изследвания , лектор по икономика и бизнес във Виенския университет , а преди това е работил в Европейската централна банка във Франкфурт, Германия. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България.

Два пъти е избран за стипендиант на Българската Народна Банка . През 2018 година също е избран за стипендиант на Австрийската икономическа асоциация. Член на Инициативата за млади изследователи на Института за ново икономическо мислене .