Как бизнесът гледа на първите стъпки на служебното правителство?

Как бизнесът гледа на първите стъпки на служебното правителство и какви искания имат към новата власт, оглавена от президента Румен Радев и премиера Стефан Янев?

"В трансформиран вид мерките трябва да продължат още известно време. Имаме ръст на износа, повече от докризисния период", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Васил Велев, председател на АИКБ.

Той информира, че безработицата също намалява, през последните пет седмици има повече назначени, отколкото освободени, макар тук да влияе и сезонността. 

Велев подчерта, че това не е равномерно за всички сектори и поради тази причина мерките трябва да продължат.

За Плана за възстановяване и развитие Васил Велев констатира, че сме закъснели с подаването, за юлското заседание няма да може също, одобрение на плана може да се очаква през октомври, а конкретни препоръки е имало към правителството от АИКБ. Според организацията средства трябва да се пренасочат към цифровизация, иновации и технологии.

За туристическия бранш председател на АИКБ смята, че възстановяването няма да се случи през този сезон. Това се случва бавно, както и свързаните с туризма бизнеси.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.