Валентин Танев: Няма архитекти на пътища

"България е в третата класа. Напоследък се опитват да сменят локомотивите, но не могат да се движат бързо. Ние сме една малка гара. Само гледаме кък бързо преминават влаковете", коментира в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS актьорът Валентин Танев.

Той заяви още, че първо трябва да се проектират железопъътни мрежи, по които да се движат влакове с бърза скорост, след това да се взимат локомотивите, а тогава е важно кой ги управлява, ние още не сме си проектирали пътищата.

Поради тази причина все още стоим на малките гари и никой не ни е виновен, а самите ние.

Творецът сподели, че някои така си прекарват живота на малката гара, без да предприемат нищо, някои искат, но не правят нищо.

Вальо Танев заяви, че е оптимист за човека, но за ситуацията в България не е, тъй като не вижда проектанти на пътища.

Също така актьорът бе категоричен, че не може да се сравнява политиката в България с цирк, защото циркът е високо организирано изкуство, в което хората тренират от малки с години и рискуват живота си всеки ден, което е тотално различно от дейността на политиците.

"Напоследък злобата ни владее, хората си отиват, злобата остава, а това е нещо, което изпепелява", смята Валентин Танев.

За актьора извисяващото нещо е любовта, природата, която ни заобикаля в България, и пътят, който са ни оставили българите след нас.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.