В поредица Даниела Тренчева търси истината от разузнавачи, адвокати и самият Мехмет Али Агджа

Версиите за поръчителите на атентата срещу папа Йоан Павел II са много. Търсим истината от разузнавачи, адвокати, психолози, но и от стрелеца – самия Агджа. В ексклузивно интервю за „Ничия земя“ миналата събота той призна, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас.

Али Агджа твърди, че този път разказва истината – как е избягал от най-строго охранявания военен турски затвор, защо не е арестуван у нас, след като е обявен за издирване за убийство на журналист и кой му е осигурил пистолета, с който опитва да убие папата. В историята участват тайните служби, терористи, дипломати, трафиканти и наемници. Терористът твърди, че вече не е терорист.

ЕКСКЛУЗИВНО: Говори Мехмет Али Агджа - човекът, който стреля срещу папата

До момента е отказал хиляди интервюта в последните 40 години. Но в документалната поредица от три части на „Ничия земя“ ще срещнем версиите му с тези на наши агенти „под прикритие“ в Рим по времето на атентата и разследването. Говорим и с адвоката на задържания като съучастник българин Сергей Антонов. Истината на защитника Джузепе Консоло е абсолютно различна. Как той и българските разузнавачи успяха да разконспирират теорията на Агджа още през 80-те години? Предстои да разберете неразкритите до момента тайни на най-важните участници в процеса срещу турския килър.  

Даниела Тренчева: Али Агджа потвърди, че няма българска следа в атентата срещу Папа Йоан Павел II

Цялото интервю гледайте във видеото. 

Не пропускайте третата част на документалната поредица на Даниела Тренчева, посветена на атентата срещу папа Йоан Павел II на 29 май в „Ничия земя“ от 18:00 часа по NOVA.