Следващия понеделник, 31 май, ще заработят и фитнесите

И тази седмица в Гърция продължава постепенната отмяна на ограничителните мерки, наложени заради пандемията от коронавирус, съобщава информационният сайт in.gr.

Новото разхлабване на мерките става възможно заради бързия темп на ваксинациите, които вече дават отражение върху епидемиологичните показатели.

Членовете на експертната комисия по въпросите на пандемията изчакват края на седмицата, за да оповестят изводите си за хода на пандемията, както и кога ще бъде отменен полицейският час от 00,30 до 5 ч. през нощта и кога ще бъде разрешена музиката в заведенията.

Твърди се обаче, че ограниченията ще паднат окончателно на 15 юни, когато се очаква да започне нормално и туристическият сезон.

Гръцките власти отварят "Маказа"

От миналия петък беше разрешено да бъдат отворени летните кина с максимален капацитет от 75 процента, а от днес, 24 май, бяха отворени и игралните зали. От 28 май ще бъдат разрешени и публичните мероприятия и концертите на открито с максимална запълненост до 50 процента от местата.

Следващия понеделник, 31 май, ще заработят и фитнесите, като начинът, по който ще стане това, ще бъде определен през следващите дни. Ще отворят и парти центровете на открито.

Информирани източници твърдят, че музиката в заведенията ще бъде разрешена от началото на юни, когато на 100 човека ще бъде увеличен и броят на присъстващите на сватби и кръщенета.
От днес вече е увеличен броят на разрешените пътници в такситата - от двама на трима.

Източник: БТА