Пътниците в цял автобус, прибиращи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки наличието на отрицателни тестове

Интензивен трафик в последния почивен ден и отново проблем с COVID-мерките на границата.

Наши зрители ни сигнализаха, че пътниците в цял автобус, прибиращи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки наличието на отрицателни тестове за коронавирус. 

По данни на пътната ни агенция - над 90 000 превозни средства са напуснали страната в петък и събота - последният работен и първият  почивен ден, а в страната, най-много са превозните средства тръгнали посока Бургас по автомагистрала "Тракия" - над 23 000.

Посока Варна - по магистрала "Хемус" са пътували над 16 500 превозни средства, а по пътят София - Калотина - 9202.

Затова и днес очакванията бяха за сериозен трафик, този път посока София.  Въпреки това обаче можем да кажем, че днешният ден премина спокойно и до големи тапи и задръствания не се стигна. Това най-вероятно се дължи и на факта, че утрешният ден е неучебен, така че много от хората ще тръгнат на път утре. А за казуса на границата разказваме сега.

Пътуването на Йорданка от Атина до Стара Загора продължава около 16 часа. Но не заради трафик, а заради проблеми на границата.

Засилен трафик заради трите почивни дни

Всички в автобуса имали тест за КОВИД- 19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването.  Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени, разказва тя.

За да им падне карантината, пътуващите имат 24 часа да си платят и направят нов тест в България.  В днешният празничен ден обаче – това не е толкова лесно, разказва ни Йорданка

Тя, заедно с други пътуващи и техни роднини опитали да се свържат с РЗИ Благоевград. Звънели на дежурните телефони, разказват ни те, но никой не отговорил.  

Иначе - и други днес бяха подготвени за дълъг път. Но не заради неочаквани проблеми, а заради… очакван трафик. Така голяма част от хилядите пътуващи, които в началото на празничните дни тръгнаха към морето

И въпреки че в началото на почивните дни най-много хора са излезли от София през автомагистрала "Тракия", то днес не тя  най-натовареният вход към столицата, а този при Драгичево, където има ремонт.

А при интензивен трафик от пътната агенция апелират – шофьорите да карат разумно и където е възможно, да използват алтернативни маршрути.