Случаен свидетел едва успява да спаси жената от агресивните животни

Глутница кучета нападнаха и нахапаха жена в Мездра. За това сигнализираха зрители на NOVA в рубриката "Моята новина". Инцидентът е станал в централната част на железничарския град в близост до старо и необитавано общежитие.  Случаен свидетел едва успява да спаси жената от агресивните животни.

Питбул нахапа 4-годишно дете в София

„Отивах в посока центъра и срещу мен се появи съседка от квартала, която отглежда кучета. Тя ги водеше на повод, а около нея скачаха около 5-6 улични кучета, които тя храни. Опитах да мина по-встрани. В момента, в който наближи, уличните кучета я заобиколиха, втурнаха се към мен и ме нападнаха. Ухапаха ме по крака”, сподели нападната жена.

Глутница бездомни кучета тормози цял квартал в Плевен

Двете със съседката й опитали да разгонят глутницата. Заради случилото се жената изпитва страх да излиза от апартамента си. А на мястото, където е нападната, редовно минават деца с велосипеди, които са гонени от кучетата.

По идея на кмета: Глоба до 500 лв., ако храниш бездомни кучета в Кричим

„Един проблем може да бъде решен само с много усилия от всички страни. Имаме два приюта, които са пълни. Отговарят на всички изисквания. Имаме случаи на ухапвания, но това се дължи на недобросъвестни граждани, които си отглеждат бездомни кучета”, смята кметът на Мездра Иван Аспарухов.